itulau_fanua

O le a le fausaga i totonu o se masini lomitusi leisa?Fa'amatala au'ili'ili le faiga ma le ta'iala galue o le masini lomitusi leisa

1 Le fausaga totonu ole lomitusi laser

O le fausaga i totonu o le masini lomitusi laser e aofia ai vaega tetele e fa, e pei ona faʻaalia i le Ata 2-13.

1

Ata 2-13 Le fausaga totonu ole lomitusi laser

(1) Laser Unit: fa'auluina se laisa leisa ma fa'amatalaga fa'amatalaga e fa'aalia ai le pa'u fa'ata.

(2) Vaega Fafaga Pepa: pulea le pepa e ulufale ai i le lomitusi i se taimi talafeagai ma alu ese mai le lomitusi.

(3) Vaega o Atina'e: Ufiufi le vaega o lo'o fa'aalia o le pa'u fa'alogona i le toner e fai ai se ata e mafai ona va'aia e mata le lava, ma tu'u i luga o le pepa.

(4) Faʻamauina Unit: O le toner e ufiufi ai luga o le pepa e faʻafefeteina ma faʻamaumau i luga o le pepa e faʻaaoga ai le mamafa ma le vevela.

2 Ta'iala galue o le lomitusi leisa

O le masini lomitusi leisa o se masini fa'apipi'i e tu'ufa'atasia fa'atekonolosi su'esu'e leisa ma fa'atekonolosi ata fa'aeletonika.E eseese galuega a lomitusi laser ona o faʻataʻitaʻiga eseese, ae o le faasologa galue ma mataupu faavae e tutusa.

O le avea ma fa'ata'ita'iga lomitusi lase HP masani, o le fa'asologa o galuega e fa'apea.

(1) A tuʻuina atu e le tagata faʻaoga se faʻatonuga lolomi i le lomitusi e ala i le komipiuta komipiuta komipiuta, o le faʻamatalaga graphic e lolomi e muamua liua i faʻamatalaga binary e ala i le avetaavale lomitusi, ma mulimuli ane auina atu i le laupapa pule autu.

(2) O le laupapa pule autu e mauaina ma faʻamatalaina faʻamatalaga binary na lafoina e le avetaavale, fetuutuunai i le laisa leisa, ma pulea le vaega leisa e faʻamalama e tusa ai ma lenei faʻamatalaga.I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o le paʻu photosensitive e molia e le masini faʻapipiʻi.Ona fa'atupuina ai lea o le laisa leisa fa'atasi ai ma fa'amatalaga fa'akomepiuta e le vaega su'esu'e leisa e fa'aalia ai le pa'u photosensitive.O se ata latent electrostatic e faia i luga o le pito i luga o le pa'u toner pe a uma ona faʻaalia.

(3) A mae'a ona fa'afeso'ota'i le kesi toner ma le faiga o lo'o fa'atupuina, o le ata natia e avea ma ata vaaia.Pe a pasia le faiga o le fesiitaiga, o le toner e faʻafeiloaʻi i le pepa i lalo o le gaioiga a le eletise eletise o le masini fesiitaiga.

(4) A maeʻa le fesiitaiga, e faʻafesoʻotaʻi e le pepa le nifo ili-iliili, ma lafoaʻi le moliaga i luga o le pepa i le eleele.Ma le mea mulimuli, e ulufale atu i le faʻaogaina o le maualuga o le vevela, ma faʻapipiʻi ata ma tusitusiga na faia e le toner i totonu o le pepa.

(5) A maeʻa ona lolomi faʻamatalaga faʻamatalaga, e aveese e le masini faʻamamaina le toner e leʻi faʻaaogaina, ma ulufale atu i le isi taamilosaga galue.

O galuega uma o loʻo i luga e manaʻomia ona uia laasaga e fitu: faʻatonuina, faʻaalia, atinaʻe, faʻafeiloaʻi, faʻamalo le mana, faʻapipiʻi, ma faʻamamaina.

 

1>.Totogi

Ina ia faʻafefete le paʻu photosensitive le toner e tusa ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga, e tatau ona molia muamua le paʻu photosensitive.

O lo'o i ai i le taimi nei ni auala e lua e fa'atauina ai masini lomitusi i luga o le maketi, o le tasi o le corona charging ma le isi o lo'o fa'atonuina le roller charging, o ia mea uma e lua o latou uiga.

O le faʻatonuina o Corona o se auala faʻapipiʻi le faʻaogaina lea e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le paʻu photosensitive e pei o se eletise, ma o se uaea uʻamea manifinifi e tuʻu i tafatafa o le paʻu photosensitive e pei o le isi eletise.Pe a kopiina pe lolomi, e faʻaaogaina se voltage maualuga tele i le uaea, ma o le avanoa i le uaea e fausia ai se eletise malosi.I lalo o le gaioiga a le eletise eletise, o ion e tutusa le polarity e pei o le uaea korona e tafe i luga o le paʻu photosensitive.Talu ai o le photoreceptor i luga o le pito i luga o le paʻu photosensitive e maualuga le teteʻe i le pogisa, o le a le tafe ese le moliaga, o lea o le a faʻaauau pea ona tulaʻi le malosi o le paʻu photosensitive.A oʻo loa le gafatia i le maualuga o le taliaina, e muta le faʻagasologa o le molia.O le le lelei o lenei auala e molia ai e faigofie ona gaosia le radiation ma le ozone.

O le faʻaogaina o le taʻavale o se auala e faʻafesoʻotaʻi ai, e le manaʻomia ai le maualuga o le mamafa o le voltage ma e faʻafeiloaʻi le siosiomaga.O le mea lea, o le tele o masini lomitusi leisa e faʻaaogaina taʻavale e molia ai.

Seʻi o tatou ave le faʻatonuina o le taʻavale faʻapipiʻi e fai ma faʻataʻitaʻiga e malamalama ai i le faagasologa atoa o galuega a le lomitusi laser.

Muamua, o le vaega o le eletise maualuga e maua ai le maualuga o le voltage, lea e molia ai le pito i luga o le paʻu photosensitive ma le eletise leaga tutusa e ala i le vaega o loʻo molia.A mae'a ona taamilo fa'atasi le pa'u photosensitive ma le ta'avale fa'amalo mo le ta'amilosaga e tasi, o lo'o tu'uina atu i luga atoa o le pa'u photosensitive i se tau le lelei tutusa, e pei ona fa'aalia i le Ata 2-14.

3jpg

Ata 2-14 Ata fa'ata'ita'i o le tau

2>.a'afiaga

O le fa'aaliga e faia fa'ata'amilo i se pa'u fa'ata'ita'i, lea e fa'aalia i le laisa leisa.O le pito i luga o le paʻu faʻataʻitaʻiga o se mea faʻapipiʻi ata, o le ata o le ata e ufiufi ai le pito i luga o le alumini alumini, ma o le alumini alumini e faʻavaeina.

O le ata fa'ata'ita'i o se mea fa'aata, lea e fa'aalia e ala i le fa'aosoina pe a fa'aalia i le malamalama, ma fa'amama a'o le'i fa'aalia.Aʻo leʻi faʻaalia, o le totogi toniga e molia e le masini faʻapipiʻi, ma o le nofoaga faʻafefe pe a uma ona faʻafefeina e le laser o le a vave ona avea ma se taʻavale ma faʻatautaia ma le faʻauluina alumini alumini, o lea e tuʻuina atu ai le moliaga i le eleele e fausia ai le vaega o tusitusiga i luga. le pepa lolomi.O le nofoaga e le faʻafefeina e le laser o loʻo faʻatumauina pea le uluaʻi moliaga, e fai ai se avanoa avanoa i luga o le pepa lolomi.Talu ai e le o va'aia lenei ata, ua ta'ua o se ata latent electrostatic.

O lo'o fa'apipi'i fo'i se masini fa'ailo fa'atasi i totonu o le masini su'e.O le galuega a lenei masini o le faʻamautinoaina o le vaʻavaʻai mamao o loʻo ogatasi ina ia mafai e le laisa leisa i luga o le pito i luga o le paʻu photosensitive ona ausia le sili ona lelei o ata.

O le lamepa leisa emits se laisa leisa ma faamatalaga uiga, lea e susulu i luga o le rotating multi-faceted reflective prism, ma o le reflective prism e atagia ai leisa leisa i luga o le paʻu photosensitive e ala i le vaega tioata, o lea e suʻesuʻe ai le paʻu photosensitive horizontally.O le afi autu e faʻauluina le paʻu photosensitive e faʻaauau pea ona feliuliuaʻi e iloa ai le faʻataʻitaʻiga i luga o le paʻu photosensitive e le lamepa faʻasalalau leisa.O lo'o fa'aalia le ta'iala fa'aalia ile Ata 2-15.

2

Ata 2-15 Ata fa'ata'atia o se fa'aaliga

3>.atinae

Atina'e o le fa'agasologa o le fa'aaogaina o le fa'avae o le fa'ate'aina o le itupa e tasi ma le fa'afeagai o le itupa o le tau eletise e fa'aliliu ai le ata latent electrostatic e le o va'aia e mata le lava i ata vaaia.O loʻo i ai se masini maneta i le ogatotonu o le taʻavale maneta (e taʻua foi o le atinaʻeina o le maneta, poʻo le faʻamalo maneta mo le pupuu), ma o le toner i totonu o le talone paʻu o loʻo i ai mea maneta e mafai ona mitiia e le maneta, o lea e tatau ai ona tosina le toner. e le maneta i le totonugalemu o le vili maneta o lo'o atia'e.

Pe a liliu le paʻu photosensitive i le tulaga o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o le taʻavale maneta, o le vaega o le pito i luga o le paʻu photosensitive e le o faʻafefeina e le laser e tutusa lava le polarity ma le toner, ma o le a le faʻafefeina le toner;ae o le vaega o loʻo faʻafefe e le laser e tutusa lava le polarity e pei o le toner I se isi itu, e tusa ai ma le mataupu faavae o le tuʻuina atu o le itupa tutusa ma le faatosinaina o le isi itupa, o le toner e faʻafefe i luga o le paʻu photosensitive lea e faʻafefe ai le laser. , ona fa'atupuina ai lea o ata toner e iloa atu i luga, e pei ona fa'aalia i le Ata 2-16.

4

Ata 2-16 Ata fa'avae o le atina'e

4>.fesiitaiga lomitusi

Pe a faʻafeiloaʻi le toner i tafatafa o le pepa lomitusi ma le paʻu photosensitive, o loʻo i ai se masini fesiitaiga i tua o le pepa e faʻaoga ai se faʻafeiloaʻiga o le mamafa maualuga i tua o le pepa.Talu ai ona o le voltage o le masini fesiitaiga e maualuga atu nai lo le voltage o le vaega faʻaalia o le paʻu photosensitive, o ata, ma tusitusiga na faia e le toner e faʻafeiloaʻi i le pepa lolomi i lalo o le gaioiga a le eletise eletise o le masini faʻapipiʻi, e pei ona faʻaalia. i le Ata 2-17.O ata ma tusitusiga o loʻo faʻaalia i luga o le pepa lolomi, e pei ona faʻaalia i le Ata 2-18.

5

Ata 2-17 Ata fa'ata'ita'i o lomitusi fa'aliliu (1)

6

Ata 2-18 Ata fa'ata'ita'i o lomitusi fa'aliliu (2)

5>.Fa'amama le eletise

A faʻafeiloaʻi le ata o le toner i le pepa lomitusi, o le toner e naʻo le ufiufi o le pepa, ma o le fausaga ata na fausia e le toner e faigofie ona faʻaumatia i le taimi o le lolomiina o pepa faʻasalalau.Ina ia faʻamautinoa le faʻamaoni o le ata toner aʻo leʻi faʻapipiʻiina, pe a maeʻa le fesiitaiga, o le a pasi atu i se masini faʻamalo.O lana galuega o le faʻaumatiaina o le polarity, faʻaitiitia uma moliaga ma faʻamautu le pepa ina ia mafai ai e le pepa ona ulufale lelei i totonu o le iunite faʻapipiʻi ma faʻamautinoa le lolomiina o le gaosiga O le lelei o le oloa, o loʻo faʻaalia i le Ata 2-19.

图片1

Ata 2-19 Ata fa'ata'ita'i o le fa'ate'aina o le mana

6>.fa'amauina

O le fa'avevela ma le fa'apipi'iina o le fa'agasologa lea o le fa'aogaina o le mamafa ma le fa'avevela i le ata toner o lo'o fa'apipi'iina i luga o le pepa lomitusi e fa'afefete ai le toner ma fa'atofu i totonu o le pepa lomitusi e fausia ai se ata mautu i luga o le pepa.

O le vaega autu o le toner o le resin, o le mea liusuavai o le toner e tusa ma le 100°C, ma o le vevela o le uila faʻamafanafana o le iunite faʻapipiʻi e tusa ma le 180°C.

I le taimi o le lomitusi, pe a oʻo le vevela o le fuser i se vevela faʻatulagaina e tusa ma le 180°C pe a pasi le pepa e mitiia le toner i le va i le va o le faʻavevela (lea e taʻua o le taʻavale pito i luga) ma le paʻu paʻu paʻu mamafa (faʻapitoa foi o le taʻavale pito i lalo, le taʻavale pito i lalo), o le a maeʻa le faʻaogaina.O le vevela maualuga na gaosia e faʻafefe ai le toner, lea e faʻafefe ai le toner i luga o le pepa, ma faʻatupuina ai se ata mautu ma tusitusiga, e pei ona faʻaalia i le Ata 2-20.

7

Ata 2-20 Ata fa'avae o le fa'apipi'iina

Talu ai ona o le pito i luga o le uila faʻavevela e faʻapipiʻiina i se faʻapipiʻi e le faigofie ona pipii i le toner, o le a le pipii le toner i luga o le faʻafefe o le uila ona o le maualuga o le vevela.A maeʻa ona faʻapipiʻi, o le pepa lolomi e vavae ese mai le faʻavela vevela e ala i le vavae vavae ma lafo mai le lomitusi e ala i le fafaga fafaga pepa.

O le faiga o le fa'amamāina o le su'eina lea o le toner i luga o le pa'u e le'i fa'aliliuina mai luga o le pepa i le talone toner otaota.

I le faagasologa o le fesiitaiga, o le ata toner i luga o le paʻu photosensitive e le mafai ona faʻafeiloaʻi atoa i le pepa.Afai e le faʻamamāina, o le toner o loʻo totoe i luga o le pito i luga o le paʻu photosensitive o le a ave i le isi taamilosaga lomitusi, faʻaumatia le ata fou na gaosia., e a'afia ai le lelei lolomi.

O le faiga o le fa'amamāina e faia e se pa'u pa'u pa'u, o lana galuega o le fa'amama lea o le pa'u photosensitive a'o le'i o'o i le isi ta'amilosaga o le lomitusi pa'u photosensitive.Talu ai ona o le lau o le pa'u fa'amama e fa'amama e fa'asa'o ma fa'alelei, o le lau e fai ai se tulimanu tipi i luga o le pa'u photosensitive.A ta'amilo le pa'u fa'aata, o le toner o lo'o i luga e va'aia i totonu o le talone toner otaota e le si'i, e pei ona fa'aalia i le Ata 2-21 o lo'o fa'aalia.

8

Ata 2-21 Ata fa'ata'atia o se fa'amama

 


Taimi meli: Feb-20-2023