itulau_fanua

Le amataga ma le atinaʻeina o talaʻaga o le kopi

Le amataga ma le atinaʻeina o le kopi (1)

 

O kopi, ua lauiloa foi o kopi kopi, ua avea ma se vaega tele o meafaigaluega ofisa i le lalolagi i aso nei.Ae o fea e amata ai?Sei o tatou malamalama muamua i le amataga ma le atinaʻeina o talafaasolopito o le kopi.

O le manatu o le kopiina o pepa na amata mai i aso anamua, ina ua kopi lima e le au tusiupu tusitusiga.Peitaʻi, e leʻi oo i le faaiʻuga o le senituri lona 19 na fausia ai le masini muamua mo le kopiina o pepa.O se tasi o ia masini o se “copier,” lea e faaaogā ai se ie susu e faaliliu ai se ata mai se uluai pepa i se fasipepa paepae.

Saosaoa agai i luma i le amataga o le 20 seneturi, ma o le uluai masini kopi eletise na fausia i le 1938 e Chester Carlson.O le mea fou a Carlson na faʻaaogaina ai se faiga e taʻua o le xerography, lea e aofia ai le fatuina o se ata eletise i luga o se paʻu uʻamea, faʻafeiloaʻi i se fasipepa, ona faʻapipiʻi tumau ai lea o le toner i luga o le pepa.O lenei mea fou fou na fa'avaeina ai le fa'avae mo tekonolosi fa'aonaponei kopi.

O le uluai kopi faapisinisi, le Xerox 914, na faʻalauiloaina i le maketi i le 1959 e le Xerox Corporation.O lenei masini fou e faʻavaveina ai le kopiina o pepa, sili atu ona lelei, ma sili atu ona talafeagai mo pisinisi ma faʻaoga patino.O lona manuia na faʻailogaina ai le amataga o se vaitau fou i tekinolosi faʻapipiʻi pepa.

I nai sefulu tausaga na sosoo ai, na faʻaauau pea le alualu i luma o tekinolosi kopi.Fa'ailoa i le 1980s, kopi numera na maua ai le fa'aleleia atili o ata ma le gafatia e teu ma toe aumai pepa fa'aeletoroni.

I le senituri lona 21, o loo faaauau pea ona fetuunaʻi le ʻau kopi i le suiga o manaʻoga o fale faigaluega i aso nei.O masini fa'apitoa e tu'ufa'atasia kopi, lolomi, fa'ata'ita'i ma fax agava'a ua avea ma tulaga fa'ata'atia i totonu o le ofisa.O nei komipiuta uma-i-le tasi e faʻafaigofie le faʻaogaina o pepa faigaluega ma faʻateleina le gaosiga mo le anoanoai o pisinisi i le lalolagi atoa.

I se aotelega, o le amataga ma le atinaʻeina o tala faʻasolopito o le kopi o loʻo molimau i le atamai o le tagata ma le agaga fou.Mai uluai masini masini e oo atu i masini numera tele-galuega i aso nei, o le atinaʻeina o tekinolosi kopi e ofoofogia.I le va'ai i luma, e manaia le va'ai pe fa'afefea ona fa'aauau pea ona fa'aleleia ma fa'aleleia atili le au kopi, ma fa'aleleia atili ai le auala tatou te galulue ai ma feso'ota'i.

At Honhai, matou te taulaʻi i le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei mo kopi eseese.E ese mai i mea faigaluega kopi, matou te ofoina atu foi le tele o lomitusi lelei mai ituaiga taʻutaʻua.Faatasi ai ma o matou tomai ma tautinoga i le faamalieina o tagata faatau, e mafai ona matou fesoasoani ia te oe e maua le fofo sili ona lelei mo au manaoga faapitoa.Afai ei ai ni au fesili poʻo ni faʻatalanoaga, faʻamolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi i matou.


Taimi meli: Tes-13-2023