itulau_fanua

O loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le utaina o pusa

O le utaina o pusa o se pisinisi faʻateleina e faʻalagolago i tagata faʻatau e-pisinisi mo le faʻateleina o le aofaʻi ma tupe maua.E ui o le faʻamaʻi o le coronavirus na aumaia ai se isi faʻaopoopoga mo le aofaʻi o pusa i le lalolagi atoa, o le kamupani tautua meli, Pitney Bowes, na fautua mai o le tuputupu aʻe ua uma ona mulimulitaʻi i se auala maualuga aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.

fou2

O lealafuae masani ona faʻamanuiaina mai Saina, lea e faia ai se sao taua i le pisinisi vaʻaia o le lalolagi.E silia ma le 83 piliona pusa, toetoe lava lua vaetolu o le aofaʻi atoa o le lalolagi, o loʻo lafo nei i Saina.O le vaega e-pisinisi a le atunuʻu na vave faʻalauteleina aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi ma faʻaauau pea i le taimi o faʻafitauli o le soifua maloloina o le lalolagi.

O le faʻaleleia na tupu foi i isi atunuu.I totonu o le US, 17% sili atu afifi na lafo i le 2019 nai lo le 2018. I le va o le 2019 ma le 2020, o lena siitaga na siitia i le 37%.O aʻafiaga tutusa na iai i Peretania ma Siamani, lea na iai le faʻatupulaia o tausaga talu ai mai le 11% ma le 6%, i le faasologa, i le 32% ma le 11% i le faʻamaʻi.O Iapani, o se atunuu ua faaitiitia le faitau aofaʻi, na faʻaletonu i ana uta mo se vaitaimi, lea na faʻaalia ai le faʻateleina o le tele o uta a Iapani taʻitasi.E tusa ai ma le tala a Pitney Bowes, e 131 piliona pusa na lafoina i le lalolagi atoa i le 2020. Na faatoluina le numera i le ono tausaga talu ai ma sa faamoemoe e toe faaluaina i le isi lima.

 

O Saina o le maketi pito sili lea ona tele mo le tele o pusa, ae o le Iunaite Setete o loʻo tumau pea le tele o tupe faʻaalu, ave le $ 171.4 piliona i le $ 430 piliona.O maketi tetele e tolu a le lalolagi, Saina, Amerika, ma Iapani, na maua ai le 85% o le aofaʻi o pusa i le lalolagi atoa ma le 77% o tupe faʻaalu i le lalolagi i le 2020. O faʻamaumauga e aofia ai vaega o faʻatauga e fa, pisinisi-pisinisi, pisinisi-faʻatau, tagata fa'atau-pisinisi, ma fa'atau fa'atau, ma le mamafa atoa e o'o atu i le 31.5 kilokalama (70 pauna).


Taimi meli: Ian-15-2021